Ambassade van België in Servië

België in Servië en Montenegro

Welkom op de website van de Ambassade van België in Belgrado

 

 

Welkom op de website van de Ambassade van het Koninkrijk België te Belgrado, wiens rechtsgebied bestaat uit de Republiek Servië en uit Montenegro.
Op deze website vindt u informatie voor Belgische burgers die naar Servië of Montenegro reizen of er wonen. Er staat ook informatie voor Servische en Montenegrijnse burgers.
Contactgegevens, consulaire inlichtingen waaronder visa voor België voor inwoners van Servië en Montenegro, informatie over het handelsbureau van de Belgische Gewesten, advies over reizen naar België: alles staat op deze website.
De Ambassadeur van het Koninkrijk België in Servië en Montenegro is H.E. Mevr. Cathy Buggenhout.
Voor het laatste nieuws kijkt u op de Facebookpagina en de Twitteraccount.
 

Coronavirus en heropening van de grenzen

LAATSTE UPDATE - 23/05/2022:

Vanaf 23/05/2022 zijn er geen COVID-19 reisrestricties meer om naar België te reizen vanuit Servië of Montenegro. Het certificaat voor essentiële reizen, het passenger locator form, test- en quarantaineverplichting zijn niet langer nodig voor uw reizen naar België.

U kan alle informatie nalezen op: https://www.info-coronavirus.be/nl

COVID-vaccinatiecertificaten

Belgen die gevaccineerd werden in Servië of Montenegro kunnen op hun verzoek hun vaccinatie laten registreren in de Belgische vaccinnetdatabase. Dit moeten ze vragen aan hun huisarts in België. Indien de Belg op basis van de data in vaccinnet volledig gevaccineerd is met een door het Europees Geneesmiddelenagentschap erkend vaccin, kan deze een EU vaccinatiecertificaat bekomen.

Voor meer informatie in verband met visa, klik hier.

 

Nieuws

28 sep

België is ernstig bezorgd over de herhaalde bedreigingen en intimidatie aan het adres van het Internationaal Strafhof (ICC).

21 sep

David Jordens wordt woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

19 sep

Tijdens haar bezoek aan New York in het kader van UNGA78 – de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - zal minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib uit naam van ons land meerdere ministeriële side events voorzitten, in samenwerking met EU- en internationale partners. Aan ons land werd gevraagd om een aantal evenementen mee te organiseren, omwille van het uitgesproken profiel van België als voorvechter van kinder- en vrouwenrechten.

18 sep

Tijdens haar deelname aan de openingssessie van de 78ste Algemene Vergadering in New York (UNGA78) zet minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Caroline Gennez in op de grote beleidsprioriteiten van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

16 sep

Op 19 september wordt het Algemeen Debat van de 78ste zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA78) in New York geopend.