Ambassade van België in Servië

België in Servië

Welkom op de website van de Ambassade van België in Belgrado

 

 

Beste bezoeker,

Welkom op de website van de Ambassade van het Koninkrijk België in Belgrado. De diensten van deze Ambassade bestrijken zowel de Republiek Servië als Montenegro.

België en Servië onderhouden sinds 1879 officiële relaties. Deze relaties zijn intenser dan ooit met een veelvoud aan bilaterale contacten die diverse terreinen omhelzen. De Ambassade zet zich in om de relaties tussen België en Servië en tussen België en Montenegro te bevorderen en dit door contacten met regeringen, zakenlui, het maatschappelijk middenveld en het publiek in het algemeen van beide landen.

Wij geloven in het verstrekken van correcte, tijdige en professionele dienstverlening door onze diplomatieke en consulaire vertegenwoordigers. Deze website heeft als doel de meeste relevante en up-to-date informatie aan te bieden aan Belgen woonachtig in - of reizend naar - Servië en Montenegro en Servische en Montenegrijnse burgers die wensen naar België te reizen of zakenrelaties wensen te ontwikkelen met Belgische ondernemingen.

Het expat team op de Ambassade werd deze zomer volledig vernieuwd en we verwachten nog versterking in 2019. Consul Jean Pascal Dricot en ikzelf kijken er naar uit om meer te vernemen over de activiteiten van onze landgenoten in Servië en Montenegro, zij het in economisch-commerciële domein, op cultureel vlak of inzake academische of wetenschappelijke samenwerking. We nodigen ook graag de Servische en Montenegrijnse onderdanen met die specifieke banden hebben met België, om de contacten te onderhouden.

We blijven tot uw dienst, op de Ambassade zowel als via deze website of de Facebookpagina.

Aarzel vooral niet om feedback te geven, het zal de kwaliteit van ons werk ten goede komen!

Koen Adam
Ambassadeur van België in Belgrado

 

Nieuws

18 Mar

Vandaag organiseerde vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders de vijfde Belgisch-Duitse Conferentie in het Egmontpaleis in Brussel. De bijeenkomst stond in het teken van de verbondenheid tussen België en Duitsland op het vlak van energie, mobiliteit en digitalisering. Naast de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas namen ook tal van opiniemakers uit de privésector, het middenveld en de academische wereld deel met als doel in deze beleidsdomeinen de banden aan te halen en onderlinge netwerken uit te bouwen.

16 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders maakt zich grote zorgen over de aankondiging van de Verenigde Staten over ongekende maatregelen tegen het Internationaal Strafhof.

14 Mar

In het kader van de derde internationale conferentie van Brussel over Syrië (Supporting the future of Syria and the Region), die vandaag eindigt, heeft België voor 2019 een bedrag van 24,3 miljoen euro vrijgemaakt voor humanitaire hulp aan Syrië en aan de landen in de regio: Jordanië, Libanon, Turkije en Irak.

08 Mar

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag organiseerde vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders vanmiddag in het Egmontpaleis in Brussel een conferentie met als titel: "De totaalaanpak in veiligheid: diplomatie - defensie - ontwikkeling: vrouwen aan het woord”.

05 Mar

180.000 Belgen die in het buitenland wonen, hebben zich ingeschreven om te gaan stemmen bij de federale verkiezingen in mei. Dat laat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders weten. Het zijn er 50.000 meer dan bij de verkiezingen vijf jaar geleden.