Ambassade van België in Servië

België in Servië

Welkom op de website van de Ambassade van België in Belgrado

 

 

Beste Belgische, Servische en Montenegrijnse vrienden,

Ik ben zeer blij terug in Belgrado te zijn na 26 jaar.

Ons nieuw Ambassadeteam is momenteel compleet en volledig operationeel. Het is mij een groot genoegen om u Raad en Consul Thomas Maes, Plaatsvervangend Hoofd van de Missie Ruben Van Opstaele en mezelf voor te stellen. Thomas kwam recent aan uit São Paulo in Brazilië en is klaar om u bij te staan met zijn consulaire kennis. Zijn brede kennis over politieke, culturele en economische zaken zal eveneens een aanwinst zijn voor de Ambassade van België. Ruben zal voortwerken op politieke en economische dossiers zoals mensenrechten, de uitbreiding van de Europese Unie met kandidaat-lidstaten Montenegro en Servië en zakenopportuniteiten die onze landen ten goede zullen komen.

Ik heb vele watertjes doorzwommen sinds ik tot de Belgische diplomatieke dienst toetrad in 1993, en heb op verschillende continenten (Noord-Amerika, Azië en Europa) heel veel verschillende zaken gedaan. Of het nu gaat om economische, politieke of consulaire zaken, u kan steeds op mij rekenen.

Een nieuw team, een nieuw begin. Eenieder in de Belgische gemeenschap in Servië en Montenegro en alle Belgische bedrijven zullen in de komende maanden uitgenodigd worden in mijn Residentie zodat we kunnen kennismaken. België is voorzitter van de Europese Unie vanaf 1 januari 2024. Met andere woorden, België zal aan het stuur zitten op Europees niveau, hier, in Servië en in Montenegro, waar ik ook geaccrediteerd ben als Ambassadeur van België.

Veel evenementen zullen ons samenbrengen. We kunnen alvast samen supporteren voor onze Rode Duivels op de Wereldbeker in Qatar, waar onze Duivels hun eerste wedstrijd spelen op 23 november!

Altijd welkom op de Ambassade van België in Belgrado.

Met vriendelijke groet,

Cathy Buggenhout

Ambassadeur van België

 

Coronavirus en heropening van de grenzen

LAATSTE UPDATE - 23/05/2022:

Vanaf 23/05/2022 zijn er geen COVID-19 reisrestricties meer om naar België te reizen vanuit Servië of Montenegro. Het certificaat voor essentiële reizen, het passenger locator form, test- en quarantaineverplichting zijn niet langer nodig voor uw reizen naar België.

U kan alle informatie nalezen op: https://www.info-coronavirus.be/nl

COVID-vaccinatiecertificaten

Belgen die gevaccineerd werden in Servië of Montenegro kunnen op hun verzoek hun vaccinatie laten registreren in de Belgische vaccinnetdatabase. Dit moeten ze vragen aan hun huisarts in België. Indien de Belg op basis van de data in vaccinnet volledig gevaccineerd is met een door het Europees Geneesmiddelenagentschap erkend vaccin, kan deze een EU vaccinatiecertificaat bekomen.

Voor meer informatie in verband met visa, klik hier.

 

Nieuws

05 dec

Van 5 tot 9 december zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, de Belgische economische missie naar Japan leiden met als eerste halte de hoofdstad Tokio.

01 dec

Van 5 tot 9 december zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar Japan.

28 nov

België stuurt via het noodhulpmechanisme B-FAST opnieuw een konvooi met humanitair materiaal naar Oekraïne. Buitenlandse Zaken schenkt vooral materiaal om de burgerbevolking te helpen de winterkoude te doorstaan met o.a. generatoren, slaapzakken, EHBO-kits en soep.

25 nov

25 november is de symbolische dag waar we speciale aandacht hebben voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het betekent ook de kick-off van de jaarlijkse internationale campagne: "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld”, met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen.

22 nov

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.