Ambassade van België in Servië

België in Servië

Welkom op de website van de Ambassade van België in Belgrado

 

 

Beste bezoeker,

Welkom op de website van de Ambassade van het Koninkrijk België in Belgrado. De diensten van deze Ambassade bestrijken zowel de Republiek Servië als Montenegro.

België en Servië onderhouden sinds 1879 officiële relaties. Deze relaties zijn intenser dan ooit met een veelvoud aan bilaterale contacten die diverse terreinen omhelzen. De Ambassade zet zich in om de relaties tussen België en Servië en tussen België en Montenegro te bevorderen en dit door contacten met regeringen, zakenlui, het maatschappelijk middenveld en het publiek in het algemeen van beide landen.

Wij geloven in het verstrekken van correcte, tijdige en professionele dienstverlening door onze diplomatieke en consulaire vertegenwoordigers. Deze website heeft als doel de meeste relevante en up-to-date informatie aan te bieden aan Belgen woonachtig in - of reizend naar - Servië en Montenegro en Servische en Montenegrijnse burgers die wensen naar België te reizen of zakenrelaties wensen te ontwikkelen met Belgische ondernemingen.

Het expat team op de Ambassade werd deze zomer volledig vernieuwd en we verwachten nog versterking in 2019. Consul Jean Pascal Dricot en ikzelf kijken er naar uit om meer te vernemen over de activiteiten van onze landgenoten in Servië en Montenegro, zij het in economisch-commerciële domein, op cultureel vlak of inzake academische of wetenschappelijke samenwerking. We nodigen ook graag de Servische en Montenegrijnse onderdanen met die specifieke banden hebben met België, om de contacten te onderhouden.

We blijven tot uw dienst, op de Ambassade zowel als via deze website of de Facebookpagina.

Aarzel vooral niet om feedback te geven, het zal de kwaliteit van ons werk ten goede komen!

Koen Adam
Ambassadeur van België in Belgrado

 

Nieuws

08 dec

Alexander De Croo, Vicepremier

Excellenties,

Beste Guido Gryseels, Algemeen Directeur van dit prachtige Museum,

Dames en Heren,

We zijn hier vandaag samen, in dit volledig gerenoveerde Museum, om een bladzijde om te draaien en een nieuw hoofdstuk aan te vatten.

De bladzijde die we omdraaien, die kennen we. Dat is de bladzijde van ons koloniale verleden, gesymboliseerd door het Museum waar we vandaag afscheid van nemen.

05 dec

Conferentie 'Vers une alliance euro-africaine - Défis communs et perspectives': toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (Rabat, 27 november 2018).

03 dec

De Conventie over het verbod op clustermunitie bestaat tien jaar. De Conventie werd op 3 december 2008 in Oslo ondertekend. België heeft zich van in het begin actief ingezet in de strijd tegen clustermunitie. In 2006 keurde ons land de eerste wet ter wereld goed die deze wapens verbood. In 2007 werd dit verder versterkt met een wet die ook het investeren in de productie van clustermunitie aanpakte.

02 dec

België investeert de volgende jaren 43 miljoen euro extra in de rechten van meisjes en vrouwen wereldwijd. Dat heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo bekendgemaakt tijdens Global Citizen Mandela 100, een internationaal benefietconcert in Johannesburg. Minister De Croo deelde er het podium met Afrikaanse staats- en regeringsleiders en muzikale toppers als Chris Martin, Ed Sheeran, Usher, Pharrell Williams, Beyoncé en Jay-Z.

02 dec

België gaat de volgende twee jaar 4,4 miljoen euro (5 miljoen US dollar) bijdragen aan de strijd tegen vergeten tropische ziekten. Dat zal gebeuren via het Extended Special Project for Elimination of Neglected Tropical Diseases (ESPEN), een project van de Wereldgezondheidsorganisatie dat vijf tropische ziekten wil beheersen en zelfs uitroeien. De Bill & Melinda Gates Foundation zal de Belgische bijdrage verdubbelen waardoor de volgende twee jaar twintig miljoen mensen toegang krijgen tot de nodige behandelingen.